Sotenäs kommun, Kommunstyrelsens förvaltning

I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet.  Här genomsyras vårt arbete av våra gemensamma ledord: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. Kommunen erbjuder alla tillsvidareanställda möjlighet till heltid. 

Sotenäs kommun är Havets kommun och med havet som utgångspunkt är vi ledande på nationell nivå inom industriell och social symbiosutveckling.  Vi söker nu vår nästa utvecklingschef som brinner för hållbar samhällsutveckling och som vill bidra till att vi når våra utvecklingsmål!

Beskrivning

Kommunstyrelseförvaltningens utvecklingsavdelning är ett innovativt nav i en miljö där det mänskliga mötet utgör grunden för omställningen till en cirkulär ekonomi. Med havet som utgångspunkt stärker vi vårt näringsliv, föreningslivet och övriga delar av lokalsamhället genom industriella och sociala symbioser. Vårt uppdrag är brett och omfattar allt från symbiosutveckling till att driva Sveriges första marina ÅVC och kommunens verksamhet inom ALV (arbete, lärande och vuxenutbildning). Inom avdelningen ryms kompetenser på strategisk nivå inom bl a hållbarhet, folkhälsa, näringslivsutveckling och projekt från stöd- och innovationssystem.

Arbetsuppgifter

Som utvecklingschef är ditt uppdrag att på ett engagerande och inspirerande sätt leda och utveckla verksamheten och medarbetare. I chefsrollen ingår arbetsmiljö-, personal- och ekonomiansvar för avdelningen med ca 30 medarbetare, både direktrapporterande strateger och enhetschefer.

Du ingår i kommundirektörens kommunledningsgrupp och kommunstyrelseförvaltningens ledningsgrupp, där du förväntas bidra i det kommun- och förvaltningsövergripande utvecklingsarbetet.

Uppdraget har ett starkt utåtriktat fokus där samverkan med andra kommuner, myndigheter och akademi är centralt, men också ett nära samarbete med politik och kommunens företagare.

Kvalifikationer

För att lyckas i uppdraget har du relevant akademisk utbildning och gedigen erfarenhet av strategiskt ledarskap i komplexa samhällsutvecklingsfrågor. Som person har du förmåga till strategisk helhetssyn, med ett starkt resultatfokus. Du är en god kommunikatör och kan uttrycka dig tydligt och pedagogiskt i komplexa frågor i såväl tal som skrift. Du brinner för att bygga och utveckla nätverk och relationer, både internt och externt.

Som ledare är du förtroendeingivande, lyhörd och skapar delaktighet hos dina medarbetare. Ditt ledarskap präglas av engagemang, nyfikenhet och viljan att nå mål och resultat för verksamheten. Ditt intresse för medarbetarnas utveckling märks i ditt sätt att leda och på så sätt bidra till att andra växer och når sina mål. Du har erfarenhet av att leda chefer och specialister och av att leda och ingå i ledningsgrupper. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat i politisk styrd organisation och har god förståelse för kommunal verksamhet.

Vårt erbjudande

Vi vill att du ska få en god start hos oss. Därför får du introduktion både på din enhet och i Sotenäs kommun. Vi är måna om att du ska må bra och erbjuder flexibel arbetstid, möjlighet till distansarbete, friskvårdsbidrag, löpande kompetensutveckling, löneväxling och dessutom en fantastisk plats att arbeta på i Sveriges vackraste kommun.

Läs mer om dina förmåner på https://www.sotenas.se/naringslivarbete/jobbahososs/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sotenäs
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/42
Kontakt
  • Anna Liedholm, 0522-664516
Publicerat 2024-04-26
Sista ansökningsdag 2024-05-24

Tillbaka till lediga jobb