Sotenäs kommun, Kommunstyrelsens förvaltning

I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet.  Här genomsyras vårt arbete av våra gemensamma ledord: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. Kommunen erbjuder alla tillsvidareanställda möjlighet till heltid. 

Beskrivning

Sotenäs kommuns Folkhälsostrateg går vidare till nya utmaningar och vi söker dig som vill ta över stafettpinnen och föra det lokala folkhälsoarbetet framåt.

Målsättningen med kommunens folkhälsoarbete är att skapa förutsättningar för en god och jämlik hälsa för kommunens invånare. Det är en del i det övergripande målet för hållbarhetsarbetet, att skapa förutsättningar för en hållbar utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter.

Utgångspunkt för arbetet skall vara:

 • Samverkansavtal gemensamma folkhälsoinsatser med Delregionala nämnden Norra
 • Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling
 • Sveriges nationella folkhälsomål
 • Sotenäs kommuns Hållbarhetsstrategi 2030

Arbetsuppgifter

Som Folkhälsostrateg ansvarar du för att driva kommunens arbete inom folkhälsoområdet, utifrån regionala och kommunala styrdokument. Du leder, utvecklar, genomför, följer upp och administrerar kommunens strategiska arbete med folkhälsa. Arbetet bygger i hög grad på samverkan och samarbete såväl inom våra olika verksamheter som med andra parter.

Det innebär att:

 • organisera, samordna och genomföra aktiviteter enligt gällande samverkansavtal.
 • fungera som ledande tjänsteperson i Hållbarhetsrådet.
 • analysera och tillgängliggöra statistik över hälsoläget i kommunen.
 • se till att folkhälsoarbetet utgår från gemensamt framtagna behovsbilder och prioriteringar.
 • bygga samverkan mellan kommunens olika nämnder och utveckla nätverk med lokala aktörer.

Organisatoriskt bedrivs arbetet i Kommunstyrelsens förvaltning inom utvecklingsavdelningen. Folkhälsostrategen tillsammans med kommunens Hållbarhetsstrateg driver frågor i Hållbarhetsrådet, vars uppdrag är att integrera hållbarhet i ingående aktörers verksamheter. Ansvarar även för kommunens Hållbarhetsstrategi tillsammans med Hållbarhetsstragen. Aktuella prioriterade områden att arbeta med är främjandet av goda levnadsvanor, samt psykisk och social hälsa

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom folkhälsovetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande med erfarenhet av arbete i en offentligt, politiskt styrd verksamhet samt erfarenhet av strategiskt arbete i samverkan på grupp-/organisationsnivå.

God språklig förmåga i svenska, muntligt och skriftligt, är ett krav. Du måste vara bekväm och ha förmåga med att jobba digitalt och kunna ta till dig nya kunskaper inom området.

För att lyckas i rollen som Folkhälsostrateg ser vi att du är initiativtagande, kommer med idéer och har ett stort engagemang för folkhälsofrågor. Du har förmåga att organisera ditt arbete och arbetar strukturerat för att nå resultat. För att lyckas behöver du också vara en god kommunikatör i tal och skrift och kunna hålla presentationer för olika målgrupper. Din servicekänsla är stark och i mötet med andra är du respektfull.

Villkor 

Körkort är ett krav.
Tjänsten är en tillsvidareanställning och tillträde efter överenskommelse.

Urval och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Vi vill att du ska få en god start hos oss. Därför får du introduktion både på din enhet och i Sotenäs kommun. Du erbjuds även möjlighet till löpande kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och möjlighet till löneväxling. Läs mer om dina förmåner på https://www.sotenas.se/naringslivarbete/jobbahososs/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sotenäs
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/57
Kontakt
 • Erika Hassellöv, 0523-664576
Facklig företrädare
 • Akademikerförbundet SSR, medlemsjour, 08-6174471
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb