Sotenäs kommun, Omsorgsförvaltningen

I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet.  Här genomsyras vårt arbete av våra gemensamma ledord: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. Kommunen erbjuder alla tillsvidareanställda möjlighet till heltid. 

Verksamhet Omsorgsförvaltningen omfattar förvaltningens samtliga enheter

Beskrivning

Biståndsenheten i Sotenäs kommun är en enhet som kan erbjuda DIG ett omväxlande och meningsfullt arbete där DU kan göra skillnad. 

Vi söker nu en ny kollega som biståndshandläggare som är engagerad och vill vara delaktig i enhetens utveckling. Hos oss blir DU en del i en stöttande arbetsgrupp som månar om varandra och har en god gemenskap där vi hjälps åt.

Arbetsgruppen består idag av tre handläggare för äldreomsorg, socialpsykiatrin och LSS, två handläggare för avgifter och färdtjänst samt enhetschef. Samverkan med kommunens utförare och externa aktörer är en viktig del av arbetet. 

Vi erbjuder DIG ett varierande arbete och genom juridiskt och kollegialt stöd ges goda möjligheter att utvecklas som handläggare. Hos oss får DU förutsättningar att utföra ett arbete av god kvalité.

Vi vill att du ska få en god start hos oss. Därför får du introduktion både på enheten och i Sotenäs kommun. DU erbjuds även möjlighet till löpande kompetensutveckling, friskvårdbidrag, möjlighet till semesterväxling samt flexibel arbetstid.  Läs mer om dina förmåner på https://www.sotenas.se/naringslivarbete/jobbahososs/

Det är lätt att pendla till oss. Busshållplats är beläget i direkt anslutning till kommunhuset i Kungshamn, där vi finns. Tar du bilen finns det gratis parkeringar utanför Kommunhuset.

Arbetsuppgifter

I tjänsten som biståndshandläggare arbetar du med myndighetsutövning. Dina arbetsuppgifter är att utreda, bedöma, fatta beslut och följa upp insatser enligt socialtjänstlagen och LSS.

Du arbetar utifrån en helhetssyn i utredningsarbetet där individens förmåga tas tillvara. Som biståndshandläggare har du inriktning mot kvalité, utveckling och rättssäkerhet med fokus på den enskilde. Tjänsten är inriktad mot utredning inom främst äldreomsorg och social psykiatri enligt SoL samt LSS.

Vi använder oss av utredningsmetoden IBIC, vilket innebär att individens behov och resurser sätts i centrum.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom/socialpedagog eller annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Du arbetar självständigt med handläggning av ärenden och har goda kunskaper om gällande lagstiftning samt datavana.

Som person har du god social kompetens, och har lätt för att samarbeta med andra men också förmåga att arbeta självständigt. Du har empatisk förmåga och lätt för att kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor. Du har lätt att hantera situationer när förutsättningar och planering ändras i arbetet. Du har god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift i det svenska språket. Vi ser att du kan bidra till att utveckla arbetsformer. Ditt arbetssätt präglas av engagemang, drivkraft och med förmåga till eget ansvar. Eftersom dokumentation är en viktig del av arbetet behöver du ha en god administrativ förmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du har arbetat i Combine.

Innehav av körkort är ett krav.

Varmt välkommen med DIN ansökan!

Villkor

Tjänsten kommer att tillsättas när erforderliga, organisatoriska beslut fattas.

Urval och intervjuer sker löpande under annonseringstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut så vänta inte med att skicka in din ansökan.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungshamn
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/45
Kontakt
  • Jenny Brandt, 0523-664730
Facklig företrädare
  • Vision, nås via kommunens växel, 0523-664000
  • Akademikerförbundet SSR, medlemsjour, 08-6174471
Publicerat 2023-05-03
Sista ansökningsdag 2023-05-28

Tillbaka till lediga jobb