Sotenäs kommun, Omsorgsförvaltningen

I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet.  Här genomsyras vårt arbete av våra gemensamma ledord: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. Kommunen erbjuder alla tillsvidareanställda möjlighet till heltid. 

Verksamhet Omsorgsförvaltningen omfattar förvaltningens samtliga enheter

Beskrivning

Är du vår nya enhetschef för Myndighet? Har du idéer för framtiden och drivs av utmaningar?

Myndighetsenheten i Sotenäs kommun är en liten enhet där vi arbetar tätt ihop, vilket ger möjlighet till nära samarbete och delaktighet. Enhetschef sitter tillsammans med sina medarbetare i kommunhuset i Kungshamn.

Myndighetsenheten består av handläggare inom Bistånd och Individ- och familjeomsorg samt en utförargrupp som arbetar mot barn/ungdom och vuxna samt i förebyggande team. Som chefsstöd i verksamheten finns förste socialsekreterare samt administratörer. I ledarrollen har du stöd från såväl din närmsta chef och kollegorna i ledningsgruppen som SAS och verksamhetsutvecklare samt HR- och Ekonomiavdelning.

Vi vill att du ska få en god start hos oss. Därför får du introduktion både på din enhet och i Sotenäs kommun. Du erbjuds även möjlighet till löpande kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och möjlighet till löneväxling. Läs mer om dina förmåner på https://www.sotenas.se/naringslivarbete/jobbahososs/

Arbetsuppgifter

Myndighetsenheten är inne i ett utvecklingsskede med fokus på förebyggande arbete för att på bästa sätt möta kommuninvånarnas behov. Hos oss kommer du få vara med och skapa förutsättningar och hitta nya lösningar för att klara vårt uppdrag med god kvalitet idag och i framtiden.

Som chef företräder du Omsorgsförvaltningen och Sotenäs kommun. Du planerar, leder, utvecklar och utvärderar verksamheten mot uppsatta mål, ansvarar för kvalitet och resultat samt har personal- och arbetsmiljöansvar.

Du ingår i ledningsgrupp tillsammans med kollegor inom Omsorgsförvaltningens övriga delar, Funktionsstöd, Äldreomsorg och Hälsosjukvård. Arbetet är omväxlande och du deltar aktivt i förvaltningens och kommunens övergripande utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en trygg och tydlig chef, en inspirerande ledare och som vill ta tillvara engagemang och delaktighet hos varje medarbetare. Du är nyfiken och lyhörd och vill leda enheten framåt och anta kommande utmaningar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat i politiskt styrd organisation och har god förståelse för kommunal verksamhet

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning för uppdraget. Du har sedan tidigare chefserfarenhet och kunskap om socialtjänstens område.

Du är öppen och tydlig i såväl tal som skrift och du har ett positivt och relationsskapande förhållningssätt. Du är stabil och strukturerad och van vid självständigt arbete. Tjänsten innebär många kontaktytor vilket förutsätter en god samarbetsförmåga.

Vi kommer i rekryteringen att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Intervjuer kommer att hållas följande datum 12, 13 och 17 juni.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungshamn
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/49
Kontakt
  • Ylva Görling, 0523-664735
Facklig företrädare
  • Vision, Ann-Catrine Holst, 0523-664561
  • Akademikerförbundet SSR, medlemsjour, 08-6174471
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb