Sotenäs kommun, Utbildningsförvaltningen

I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet.  Här genomsyras vårt arbete av våra gemensamma ledord: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. Kommunen erbjuder alla tillsvidareanställda möjlighet till heltid. 

Beskrivning

Vår skolpsykolog går i pension vid årsskiftet och vi söker dig som vill ta över uppdraget från och med 1 januari 2024 eller enligt överenskommelse.

Välkommen att söka arbete som skolpsykolog i en kommun med höga förväntningar. Utbildningsförvaltningen har ett hållbart och långsiktigt elevhälsoarbete och att stärka likvärdigheten är ett viktigt inslag. Skolpsykologen har central roll i förvaltningens långsiktiga arbete.

En viktig förutsättning för utbildningsförvaltningens förbättringsarbete är det gemensamma arbetet. Tillsammansarbete värderar vi därför högt. Det ska vara en samsyn för att uppnå likvärdig skola.

Arbetsuppgifter

Som skolpsykolog har du en viktig roll i verksamheternas främjande och förebyggande elevhälsoarbete i hela förvaltningen och är direkt underställd medicinskt ansvarig. Ditt uppdrag är att stötta elevernas utveckling mot utbildningens mål samt  är en del av elevhälsan. Elevhälsan inkluderar kurator, skolsköterska, skolläkare och specialpedagog. Elevhälsan och skolpsykologer ska tillsammans bidra till att skapa miljöer för lärande, utveckling och hälsa. Skolpsykologens uppdrag är också att hjälpa förvaltningen som organisation att se både problem och möjligheter ur elevens perspektiv.

I dina arbetsuppgifter ingår både handledning av personal och utredning av enskilda elevers inlärningssvårigheter. Du gör utvecklingsbedömningar, begåvningsbedömningar samt utredningar inför mottagande i anpassad grundskola. Du kan stå för korta och akuta insatser men utför inga direkta behandlingar av psykisk ohälsa. Det kan också uppstå situationer där du får hjälpa föräldrarna att hitta rätt i vårddjungeln.

 

Kvalifikationer

Förutom legitimerad psykolog sätter vi stort värde på samarbetsförmåga. Gemensamt med kollegor bidrar du till likvärdig skola som kännetecknas av tillsammansarbete. Kunskap om skola och dess styrdokument, erfarenhet av elevhälsoarbete är meriterande.

Vi kommer även att lägga stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Vi vill att du ska få en god start hos oss. Därför får du introduktion både på din enhet och i Sotenäs kommun. Du erbjuds även möjlighet till löpande kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och möjlighet till löneväxling och semesterväxling. I Sotenäs kommun har man möjlighet att i samråd med sin chef arbeta delvis på distans. Läs mer om dina förmåner på https://www.sotenas.se/naringslivarbete/jobbahososs/

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Sotenäs
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/89
Kontakt
  • Ulf Blomquist, 0523-664686
Facklig företrädare
  • Psykologiförbundet, 0523-664616
Publicerat 2023-09-29
Sista ansökningsdag 2023-10-23

Tillbaka till lediga jobb