Sotenäs kommun, Utbildningsförvaltningen

I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet.  Här genomsyras vårt arbete av våra gemensamma ledord: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. Kommunen erbjuder alla tillsvidareanställda möjlighet till heltid. 

Beskrivning

Vår rektor för Smögens skola och Åsenskolan går i pension vid årsskiftet och vi söker dig som vill ta över ledarskapet från och med 1 januari 2024 eller enligt överenskommelse.

Välkommen att söka arbete som rektor för F-3 grundskola i en kommun med höga förväntningar. Utbildningsförvaltningen har ett hållbart och långsiktigt kvalitetsarbete och att stärka likvärdigheten är ett viktigt inslag. Analysen är central i kvalitetsarbetet för att identifiera kvaliteter och utvecklingsområden.

En viktig förutsättning för grundskolans förbättringsarbete är rektorernas goda förmåga att arbeta tillsammans. Tillsammansarbete värderar vi därför högt i förvaltningen. Det behövs en samsyn i ledningsgruppen för att uppnå likvärdig skola. Rektorernas ledarskap utvecklas hela tiden, dels i grupp, dels genom återkommande ledarutbildningar. Utvecklingen av ledarskapet har varit medveten satsning sedan några år tillbaka och tillsammansarbetet en självklarhet.

Vi vill att du ska få en god start hos oss. Därför får du introduktion både på din enhet och i Sotenäs kommun. Du erbjuds även möjlighet till löpande kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och möjlighet till löneväxling. Läs mer om dina förmåner på https://www.sotenas.se/naringslivarbete/jobbahososs/

 

Arbetsuppgifter

Som rektor med ansvar för grundskolan är du direkt underställd förvaltningschefen och ingår i ledningsgrupp tillsammans med rektorer och kultur- och fritidschef.

Sotenäs kommun har en tydlig mål- och resursplan med prioriterade verksamhetsmål. Varje rektor har i uppgift att förverkliga de prioriterade verksamhetsmålen.

Ledarskapet handlar om att leda medarbetare till att leda sig själva. Utbildningsförvaltningen tror på självledarskap där alla ges möjlighet att ta ansvar för sin egen utveckling.

Rektor i grundskolan tar ansvar för sin arbetsorganisation, ekonomi och kvalitet samt förstår betydelsen av ett bra samarbete mellan kollegor.

Kvalifikationer

Du har pedagogisk högskoleutbildning och förstår läroplan och relevanta regelverk. Du som söker ska vara förtrogen med det pedagogiska uppdraget, gärna ha arbetat som rektor eller annan ledande funktion inom grundskolan under några år. Påbörjad eller genomförd rektorsutbildning är meriterande.

Du har ett tydligt och lyhört ledarskap, har god samarbetsförmåga och är initiativrik. Du gillar att tillhöra ett team. Du har höga förväntningar på medarbetare.

Du har ett målfokuserat och analytiskt synsätt och vill vara med att utveckla alla delar av den pedagogiska verksamheten.

Tillsammans med medarbetarna har du förmåga att skapa en arbetsmiljö som ger trygghet och trivsel och kännetecknas av en tydlighet, dialog, delaktighet, öppenhet och helhetssyn.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sotenäs
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/88
Kontakt
  • Ulf Blomquist, 0523-664686
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, Malin Hedberg och Tobias Lundqvist, 0766-973279-0722-067253
Publicerat 2023-09-26
Sista ansökningsdag 2023-10-19

Tillbaka till lediga jobb