Sotenäs kommun, Omsorgsförvaltningen

I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet.  Här genomsyras vårt arbete av våra gemensamma ledord: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. Kommunen erbjuder alla tillsvidareanställda möjlighet till heltid. 

Beskrivning

Vi söker nu en stödassistent till vår Dagliga verksamhet Bryggan under en av våra sex stödassistenters frånvaro!

Bryggan verkställer beslut på insatsen daglig verksamhet enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Idag är det ett 30-tal personer, i åldrarna 19 – 67, som är beviljade insatsen och vi ser en fortsatt ökning av beslut. Vi ser att det innebär en än större variation i problematik och behov där vi behöver  utveckla vårt arbete och kompetens för att nå målet. Målet är att vi ska ha en daglig verksamhet där varje individ får en hanterbar, begriplig och meningsfull sysselsättning med möjlighet till utveckling.

Verksamheten är belägen i Kungshamn, men insatsen utförs och verkställs även runt om i kommunen så väl i olika uppdrag med bud, drivande av café samt externa arbetsplatser i form av utflyttad verksamhet.

Under 2024 förväntas vi flytta till nya lokaler i Kungshamn då vi växt ur de vi har idag och vi har påbörjat arbetet med planeringen såväl av arbetsuppgifter som fysisk utformning. Du kommer vara delaktig i detta arbete.

Vi står inför att stärka upp vårt arbete för att stötta personer med autismspektrumstörning och svår intellektuell funktionsnedsättning samt arbeta med metoder för att möta utmanande beteende. Du kommer att ha en aktiv roll i arbetet med att skapa en meningsfull sysselsättning för personer med stor och mer komplex problematik.

Blir det just du som får tjänsten kommer du till en mångfasetterad och varierande arbetsplats där fokus är på personerna och deras välmående. Det innefattar allt från att möjliggöra en lugn och förutsägbar miljö till mer fysiskt krävande uppgifter så  som tyngre lyft och raska promenader i kuperad terräng. Verksamheten genomsyras av en nyfikenhet, relationskapande och kreativitet, där du den ena dagen följer de vanliga rutinerna medan du andra dagar får vara med och måla bilar till ”krutrace”. Går du in på Sotenäs kommuns instagram kan du se några inlägg från vår verksamhet.

 

Vi vill att du ska få en god start hos oss. Därför får du introduktion både på din enhet och i Sotenäs kommun. Du erbjuds även möjlighet till löpande kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och möjlighet till löneväxling. Läs mer om dina förmåner på https://www.sotenas.se/naringslivarbete/jobbahososs/

 

 

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår att ge individuellt anpassat stöd till varje enskild individ så att hen får möjlighet att leva som andra, ha ett gott liv och har förutsättningar att delta i samhällslivet, allt utifrån det egna önskemålet och behovet. I insatsen daglig verksamhet ingår omvårdnad. Det ligger på dig och dina kollegor att skapa förutsättningar för deltagarna på Bryggan att kunna ha inflytande, känna delaktighet och självbestämmande i stödet som ges och hur det ska ges.

Det kommer ingå att arbeta med personer inom autismspektrumstörning och svår intellektuell funktionsnedsättning där en stor del av tiden kommer ske utomhus i naturen.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med gymnasieutbildning Vård- och omsorgsprogrammet, med inriktning funktionsnedsättning alternativt barn och fritid med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete.

Tidigare arbete med målgruppen är ett krav, liksom körkort och god datavana

Meriterande är erfarenhet och kunskap kring:

  • Aktuell lagstiftning, LSS i första hand
  • Social dokumentation och dess innebörd
  • Arbete med personer med autismspektrumtillstånd (AST), ADHD, och intellektuell funktionsnedsättning /utvecklingsstörning samt utmanade beteenden.
  • Lågaffektivt bemötande
  • Tydliggörande pedagogik

 

Som person är du en flexibel, lösningsfokuserad och positiv person som kan bemöta brukare på ett professionellt sätt. Du behöver vara lugn och lyhörd samt vara öppen för förändringar och ha förmåga att se nya möjligheter. 

 

Villkor 

Tjänsten är en visstidsanställning på 100 % till och med 30/6-2024. Eventuellt finns möjlighet till förlängning.

 

Urval och intervjuer kan komma att påbörjas under annonseringstiden.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Sotenäs
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/81
Kontakt
  • Anna Karlsson Arndt, 0523-664587
Facklig företrädare
  • Kommunals expedition, 0523-31112
Publicerat 2023-09-12
Sista ansökningsdag 2023-10-12

Tillbaka till lediga jobb