Sotenäs kommun, Utbildningsförvaltningen

I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet.  Här genomsyras vårt arbete av våra gemensamma ledord: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. Kommunen erbjuder alla tillsvidareanställda möjlighet till heltid. 

OM JOBBET

Vill du vara med att utveckla kommunens skolbibliotek och aktivt arbeta för att få elever läskunniga i tidig ålder som en del i arbetet mot högre måluppfyllelse?

Det gör du genom att leda och delta i pedagogiska aktiviteter knutna till våra skolbibliotek och klassrum ute på skolorna. Genom att tillämpa din kunskap om läsning, språkutveckling, informationssökning och källkritik kompletterar du våra lärares ämneskunskaper och ämnesdidaktiska kompetens.

 ARBETSUPPGIFTER

Du har tillsammans med undervisande lärare en viktig roll i elevernas läs-, skriv- och språkutveckling, samt i utvecklingen av deras informationskompetens. Du är därför ett viktigt stöd för pedagoger när det gäller elevernas måluppfyllelse. Tjänsten innebär även ett nära samarbete både med klasslärare, ämneslärare, skolledning, specialpedagoger och med övrig skolpersonal.

I arbetsuppgifterna ingår sedvanliga biblioteksuppgifter, litteraturförmedling, litteraturundervisning samt budget-och inköpsansvar för de skolbibliotek på skolorna där du tjänstgör. I arbetsuppgifterna ingår även att hålla inspirationslektioner och stötta upp i arbetet med att lära barn läsa. Du tar egna initiativ, arbetar självständigt och har en mycket god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som vill arbeta för att skolbiblioteket ska vara en pedagogisk resurs som stödjer eleverna i att nå sina mål. Du är lokalt knuten till kommunbiblioteket men arbetar dagligen ute på våra skolbibliotek i Sotenäs kommun.

Du har en god kännedom och vana av skolans styrdokument samt om pedagogik och lärande. Du har en god digital kompetens och har samtidigt en hög media- och informationskunnighet. Vidare har du kännedom om kompensatoriska hjälpmedel och deras funktion sett till att förvärva och bibehålla kunskap.

Som person är du mån om eleverna och är nyfiken på hur du kan få dem att lyckas ytterligare. Du är trygg i ditt uppdrag, bra på att samarbeta och hittar kreativa lösningar.

KVALIFIKATIONER

Pedagogisk utbildning och gärna utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap. Vi ser helst att du är utbildad bibliotekarie men andra utbildningar med relevant kompetens exempelvis pedagogik är av mycket stort intresse.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Eftersom arbetet innebär många kontakter, både internt och externt, krävs att du har god förmåga till samarbete. Men viktigast av allt - du vill aktivt arbeta med våra barn och unga och göra skillnad.

Vi vill att du ska få en god start hos oss. Därför får du introduktion både på din enhet och i Sotenäs kommun. Du erbjuds även möjlighet till löpande kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och möjlighet till löneväxling. Läs mer om dina förmåner på https://www.sotenas.se/naringslivarbete/jobbahososs/

VILLKOR  

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start i augusti 2024. 

Urval och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sotenäs
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/38
Kontakt
  • Rickard Andersson, 0523-664226
  • Staffan Karlander, 0523-664792
Facklig företrädare
  • DIK-förbundet, 08-48004000
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-06-18

Tillbaka till lediga jobb