Sotenäs kommun, Kommunstyrelsens förvaltning

I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet.  Här genomsyras vårt arbete av våra gemensamma ledord: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. Kommunen erbjuder alla tillsvidareanställda möjlighet till heltid. 

I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet.  Här genomsyras vårt arbete av våra gemensamma ledord: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. Kommunen erbjuder alla tillsvidareanställda möjlighet till heltid. 

Räddningstjänsten söker brandmän i beredskap (deltid) 

Nu är det dags att förstärka bemanningen på våra stationer i Hunnebostrand, Kungshamn och i brandvärnet på Bohus-Malmön.

Vi söker därför dig som vill arbeta som räddningspersonal i beredskap och som kan tjänstgöra i en beredskapsgrupp eller i en poolgrupp. 

Sotenäs räddningstjänst består av två RIB-stationer (räddningspersonal i beredskap), en station i Kungshamn och en i Hunnebostrand samt ett brandvärn på Bohus-Malmön. Brandvärnet har ingen inställelseplikt men ställer upp vid larm om de har möjlighet. 

Tillsammans är vi cirka 65 medarbetare och samverkar med Strömstad och Tanums räddningstjänster.

Vad gör en brandman?

Att arbeta som räddningspersonal i beredskap innebär att du är med och skapar trygghet i samhället. Du har ett annat jobb eller studerar men är beredd att när personsökaren ljuder infinna dig på brandstationen skyndsamt så att brandbilen kan lämna brandstationen inom 5 minuter.

Du ingår i en grupp som har beredskap efter fastställt schema vanligast var 4:e vecka. Ni som grupp löser uppgifter tillsammans och larmas ut vid olika akuta nödlägen som bränder, trafikolyckor, drunkningar och andra situationer där behovet av ett snabbt ingripande kan vara avgörande.

För att kunna upprätthålla goda kunskaper övar du cirka 50 timmar per år. Du kommer också få en grundutbildning på tre veckor.

Beredskap

Som deltidsbrandman har du beredskap var fjärde vecka Vid larm rycker du ut från brandstationen inom fem minuter. Detta innebär att hemmet och din arbetsplats måste ligga så till att du klarar denna tid. 

Utbildning                                                                                             

Din första grundläggande utbildning till brandman får du på brandstationen. Nästa steg är Räddningsinsatsutbildningen på någon av MSB:s skolor. Därefter fortbildning och regelbunden övning här i Sotenäs.

Kvalifikationer

Du är fullt frisk vilket säkerställs med en hälsoundersökning

Du har en grundläggande fysik som säkerställs genom antagningsprov

Du har körkort lägst B och tillgång till egen bil

Vid anställning följer ett krav att man är beredd att skaffa C-körkort.

Du är simkunnig

Du bor och arbetar inom 5 minuter från brandstationen

Ett godkännande från din huvudarbetsgivare är en förutsättning för anställning.

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, är stresstålig och har god fysik.

Ekonomi

Du har fast ersättning de veckorna du har beredskap. Utöver det har du lön vid larm och övning samt utbildning. All ersättning är pensionsgrundande.

Viktigt "extrajobb"

Du blir deltidsanställd av kommunen som brandman. Det innebär att du har din huvudanställning på någon annan arbetsplats.

Kamratskap

Att vara brandman betyder att du ingår i en grupp med god kamratskap och en fin laganda. Du har även möjlighet till bra motions/träningslokaler mm.

Villkor

Urval, intervjuer och rekrytering kommer ske löpande.

Sotenäs - havets kommun

Sotenäs ligger längst ut mot Västerhavet mitt i Bohuslän mellan storstäderna Göteborg och Oslo. I kommunen bor ca 9 000 människor i kustsamhällen som Smögen, Kungshamn, Hunnebostrand, Bovallstrand, Hovenäset och Malmön.

Fördelarna med att arbeta och leva i Sotenäs kommun är många: Sveriges vackraste natur, havsnära bostäder, bra skolor, möjlighet till en aktiv fritid och en trygg kommun.

 

Information till kandidatförmedlare, rekryteringskonsulter och annonssäljare

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Jourersättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad deltid
Ort Sotenäs
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/55
Kontakt
  • Peter Bergman, 0523-664529
Facklig företrädare
  • Kommunals expedition, 0523-31112
Publicerat 2023-10-05
Sista ansökningsdag 2023-11-30

Tillbaka till lediga jobb