Sotenäs Kommun, Omsorgsförvaltningen

Sotenäs - havets kommun, ligger längst ut mot Västerhavet mitt i Bohuslän mellan storstäderna Göteborg och Oslo. I kommunen bor ca 9 000 människor i kustsamhällen som Smögen, Kungshamn, Hunnebostrand, Bovallstrand, Hovenäset och Malmön. Fördelarna med att arbeta och leva i Sotenäs kommun är många: Sveriges vackraste natur, havsnära bostäder, bra skolor, möjlighet till en aktiv fritid och en trygg kommun. Här genomsyras vårt arbete av våra gemensamma ledord: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet. Kommunen erbjuder alla tillsvidareanställda möjlighet till heltid. 

Vill du ha ett sommarjobb i en av Sveriges finaste sommarkommuner? Då ska du söka sommarjobb hos oss!

Beskrivning


Hemtjänst

Att arbeta inom hemtjänst innebär att hjälpa människor att hantera sin vardag utifrån biståndsbedömda beslut. Det innebär att de som arbetar ska bevara och utveckla individens egna resurser. Du kommer att få utföra vissa hälso- och sjukvårdsinsatser efter delegation från hemsjukvården.
Att arbeta i hemtjänsten innebär att man arbetar i brukarens egen bostad med personlig omvårdnad och serviceinsatser. Det kan vara hjälp med att äta och dricka, påklädning, förflyttning, personlig hygien, ledsagning och promenader, att känna trygghet och att bryta isolering.

Arbetstiderna varierar mellan dag, kväll, helg och/eller nattjänstgöring beroende på vilken verksamhet du arbetar med.

Särskilt boende

Att arbeta på särskilt boende innebär att man arbetar på en enhet där brukaren bor i sin egen lägenhet. Arbetet består i att bevara och utveckla individens egna resurser. Du kommer att få utföra vissa hälso- och sjukvårdsinsatser efter delegation av hemsjukvården. Att arbeta på särskilt boende innebär att man arbetar i brukarens egna bostad med personlig omvårdnad och serviceinsatser. Det kan vara hjälp med att äta och dricka, personlig hygien, ledsagning och promenader och att skapa trygghet och bryta isolering.

Arbetstiderna varierar mellan dag, kväll, helg och/eller nattjänstgöring beroende på vilken verksamhet du arbetar med.

 

LSS – Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade

Du är en del av brukarens vardag och stöttar med allt som kan behövas. Stödet som brukaren tar emot kan innebära allt från personlig hygien till stöd vid fritidsaktiviteter. Som stödassistent arbetar du på gruppbostad, servicebostad eller daglig verksamhet. Stödassistenten fungerar som ett stöd för brukarna och individuellt utifrån brukarens behov.

Personlig assistent innebär att du assisterar en person i vardagen i hens hem. I vissa fall är du den assistentberättigades förlängda arm, i andra fall assisterar du med att ta initiativ till olika aktiviteter.

Arbetstiderna varierar mellan dag, kväll, helg och/eller nattjänstgöring beroende på vilken verksamhet du arbetar med.

 

Socialpsykiatri

Du är en del av brukarens vardag och stöttar utifrån hens individuella behov. Stödet som brukaren tar emot kan innebära allt från personlig hygien, stöd vid fritidsaktiviteter till stödjande samtal. Inom socialpsykiatrin finns möjlighet att arbeta inom boendestöd i hemmet, bostad med särskild service samt dagverksamhet.

Arbetstiderna varierar mellan dag, kväll, helg och/eller nattjänstgöring beroende på vilken verksamhet du arbetar med.

Kvalifikationer
Körkort

Villkor
anställningstid enligt överenskommelse.

Anställningsform Visstidsanställning kortare än 3 månader
Anställningen avslutas 2020-08-31
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde omgående
Löneform Enligt avtal
Antal lediga befattningar 10
Sysselsättningsgrad 50-100 %
Ort Sotenäs
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/54
Kontakt
  • Elinor Axelsson, 0523-664000
Facklig företrädare
  • Kommunals expedition, 0523-311 12
Publicerat 2020-02-07
Sista ansökningsdag 2020-06-30

Return to job vacancies