Sotenäs kommun, Utbildningsförvaltningen

I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet.  Här genomsyras vårt arbete av våra gemensamma ledord: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. Kommunen erbjuder alla tillsvidareanställda möjlighet till heltid. 

Beskrivning

Välkommen med din ansökan till oss på Smögens skola F-3 och Åsenskolan F-2 i Sotenäs kommun. 

Åsenskolan är belägen på Åsenberget i Kungshamn med en fantastisk utsikt och ca 100 elever från förskoleklass till årskurs två (F-2). Flera gånger per termin har skolan gemensamma aktiviteter så som exempelvis lekdagar, sångstunder, utflykter, uppträdande m.m. Skolans fritidsverksamhet erbjuder spännande aktiviteter och arbetar nära skolverksamheten. Utemiljön är stimulerande och bjuder in till lek på olika platser i bergen, på skolgården och på fotbollsplanen.

Smögens skola med ca 40 elever är belägen mitt på Smögen med närhet till havet och klipporna. Några minuters promenad så är vi vid bryggor, båtar och bad i en genuin skärgårdsmiljö. Smögens skola är en skola med elever från förskoleklass till åk 3. Vikänsla präglar skolan där fritidshemmet och skolan samverkar i flera gemensamma aktiviteter och undervisning.

Medarbetarna på skolorna är kreativa och erfarna och uppmuntrar eleverna att respektera varandra, tro på sin egen förmåga och ha en trygg självkänsla. Hos oss kommer du till en kompetent och positiv arbetsgrupp med ett långt utvecklat samarbete. Vi jobbar ständigt för en  arbetsmiljö som är inkluderande och inspirerande där vi värdesätter samarbete och arbetsglädje.

Vi vill att du ska få en god start hos oss. Därför får du introduktion både på din enhet och i Sotenäs kommun. Du erbjuds även möjlighet till löpande kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och möjlighet till löneväxling. Läs mer om dina förmåner på https://www.sotenas.se/naringslivarbete/jobbahososs/

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog hos oss arbetar du framförallt med att skapa förutsättningar för tillgänglighet, delaktighet och inkludering för våra elever. Det gör du huvudsakligen genom att:

  • identifiera och anpassa insatser som ska sättas in för att underlätta inlärningen för våra elever
  • i förebyggande syfte identifiera och undanröja hinder i olika lärmiljöer
  • genomföra pedagogiska kartläggningar/utredningar
  • arbeta med elever individuellt och/eller i mindre grupp
  • vara en lagspelare och se till helheten
  • samverka med pedagoger och vårdnadshavare för att skapa en optimal lärandemiljö

Du kan också komma att hålla i interna utbildningar och handleda våra medarbetare. Du samarbetar nära dina kollegor och informerar regelbundet skolledningen och övrig personal på skolan, om utvecklingen och vilka åtgärder som vidtagits.

Du ingår i skolans elevhälsoteam tillsammans med rektor, kurator och skolsköterska.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har specialpedagogutbildning med erfarenhet av att ha arbetat som lärare och specialpedagog. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet kring barns tidiga läsutveckling.

Som person är du driven, tycker om att samarbeta och vara en lagspelare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Villkor 

Tillsvidareanställning 100%

Urval och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sotenäs
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/52
Kontakt
  • Margaretha Hermansson, 0523664661
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, Malin Hedberg och Tobias Lundqvist, 0766-973279-0722-067253
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-06-04

Tillbaka till lediga jobb