Sotenäs kommun, Utbildningsförvaltningen

I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet.  Här genomsyras vårt arbete av våra gemensamma ledord: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. Kommunen erbjuder alla tillsvidareanställda möjlighet till heltid. 

Beskrivning

Sotenäs kommun söker inför läsår 2024/2025 modersmålslärare till grundskoleförvaltningen.

Med modersmål avses det språk du har som ditt dagliga umgängesspråk samt att du bott och verkat i kulturer och samhällen där modersmålet talas.

I ditt arbete undervisar du grundskolelever i olika åldrar i ditt modersmål. Du planerar, genomför och dokumenterar undervisningen. Arbetet innebär undervisning på flera olika skolor under en arbetsvecka och resor sker mellan skolor inom kommunen.

Vi vill att du ska få en god start hos oss. Därför får du introduktion både på din enhet och i Sotenäs kommun. Du erbjuds även möjlighet till löpande kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och möjlighet till löneväxling. Läs mer om dina förmåner på https://www.sotenas.se/naringslivarbete/jobbahososs/

Arbetsuppgifter

Lärare i modersmål med arbete riktat mot elever i olika åldrar. Som modersmålslärare ansvarar du för, planerar och bedömer elevernas språkutveckling på sitt modersmål utifrån rådande styrdokument.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har romani, spanska, filippinska, litauiska eller finska som modersmål samt som har svenskt lärarlegitimation med behörighet för modersmålsundervisning. Du har goda kunskaper i svenska. Det språk som ansökan avser, ska vara ditt modersmål och du ska ha mycket goda kunskaper i språket i tal och skrift. 

Du har arbetslivserfarenhet från det svenska skolsystemet och är förtrogen med läroplanerna för de olika skolformerna. Du kan anpassa och variera din undervisning. Du är motiverad av att arbeta språk-, kultur- och identitetsutvecklande. Du är en god ledare i klassrummet och kan skapa förtroendefulla relationer med elever, kollegor och ledning. Du är flexibel, har lätt för att samarbeta och är självständig. Du är positiv till nya tankar och arbetssätt och vill ständigt utveckla din undervisning med lärande i fokus.

Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av modersmålsundervisning och arbete inom skolan. Meriterande är också om du har akademisk utbildning.

Villkor 

Tjänsten är en visstidsanställning med eventuellt möjlighet till förlängning.

Urval och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 25-50%
Ort Sotenäs
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/36
Kontakt
  • Rickard Andersson, 0523-664226
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, Malin Hedberg och Tobias Lundqvist, 0766-973279-0722-067253
Publicerat 2024-04-26
Sista ansökningsdag 2024-06-04

Tillbaka till lediga jobb