Sotenas kommun

I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet.  Här genomsyras vårt arbete av våra gemensamma ledord: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. Kommunen erbjuder alla tillsvidareanställda möjlighet till heltid. 

Ekonomiavdelningens roller förändras och förädlas. Vi söker nu erfaren och engagerad redovisningscontroller som vill vara med oss i vårt strategiska förändringsarbete med att möta framtiden och bidra att nå våra mål för långsiktig och hållbar utveckling!

Beskrivning

Söker du en spännande möjlighet inom redovisning? Vi söker en erfaren, initiativtagande och engagerad redovisningscontroller som vill stärka vårt team. Ett uppdrag för dig som vill använda din ekonomiska kompetens i ett nära samarbete med vår organisation och utveckla och leda kommunens redovisningsprocesser och förändringsarbete inom området.

All ekonomikompetens i kommunen är samlad centralt på ekonomiavdelningen, under Kommunstyrelsen. Avdelningens ansvarsområde spänner över hela det ekonomiska spektret såsom redovisning, budget och uppföljning, likviditets- och finansieringsfrågor, investeringar, ekonomiadministration och upphandling.

På ekonomiavdelningen i Sotenäs erbjuds du en fantastisk möjlighet att utvecklas och hos oss blir du en del av en trevlig och prestigelös kultur där vi hjälps åt och tar tillvara på varandras kunskaper. Vi är ett härligt serviceinriktat team på elva medarbetare med det gemensamma uppdraget att vara stödjande och rådgivande till verksamhet och politik i ekonomi- och upphandlarfrågor.

Vi vill att du ska få en god start hos oss. Därför får du introduktion både på din enhet och i Sotenäs kommun. Du erbjuds även möjlighet till löpande kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, hybridarbete där du kan kombinera arbete på plats och distans, flexibla arbetstider samt löneväxling. Läs mer om dina förmåner på https://www.sotenas.se/naringslivarbete/jobbahososs/

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att

  • Samordna och utveckla kommunens arbete med löpande redovisning, månadsutfall, bokslut och koncernredovisning.
  • Du kommer att leda arbetet med att säkerställa ekonomiska data och analysunderlag i den löpande redovisningen.
  • Övergripande systemansvar för vårt ekonomisystem (ERP/Unit4).
  • Effektivisera arbetsprocesser, rutiner och system inom redovisningsområdet, investeringsredovisning och anläggningsregister.
  • Du ger internkonsultativt stöd och håller i internutbildningar i redovisningsfrågor.
  • Vidare är du också delaktig i kommunens budgetarbete och bevakar omvärlden ur ett redovisningsperspektiv.

Tjänstens innehåll kan komma att förändras något över tid.

Kvalifikationer

Vi söker en kommunikativ person med relevant universitet-/högskoleutbildning inom ekonomi, gärna med inriktning mot redovisning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant. Du har lång arbetslivserfarenhet av kvalificerad redovisning och samordningsansvar, gärna inom kommun.  Du är intresserad och van användare av affärssystem och IT-verktyg, samt goda kunskaper i Microsoft Excel. Du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att driva utvecklingsprojekt inom områdena redovisning och ekonomistyrning.

Hos oss får du utrymme att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Det ger möjligheten att se helheter och lära sig en kommuns olika funktioner. Det innebär också att vi ställer höga krav på förmågan att kunna prioritera dina arbetsuppgifter och vara flexibel utifrån helhetens bästa.

Som person är du noggrann, ansvarsfull och har förmågan att utreda, prioritera, leda och strukturera. Du kan arbeta självständigt på ett systematiskt och organiserat sätt och driva processer.  Det är viktigt att du är lyhörd för behov och önskemål samt har en god förmåga att kommunicera och möta människor på ett positivt sätt. Du har en god analytisk förmåga och har lätt för att se samband och helheter samtidigt som du kan skapa och förmedla trygghet och förtroende i samtal och möten. Du är trygg i dig själv och har ett gott omdöme. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Villkor 

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Körkort erfordras. Urval och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Kungshamn
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/55
Kontakt
  • Maria Strömberg, 0523-664563
Facklig företrädare
  • Vision, Ann-Catrine Holst, 0523-664561
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb