Sotenäs kommun, Omsorgsförvaltningen

I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet.  Här genomsyras vårt arbete av våra gemensamma ledord: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. Kommunen erbjuder alla tillsvidareanställda möjlighet till heltid. 

Verksamhet Omsorgsförvaltningen omfattar förvaltningens samtliga enheter

Beskrivning

Individ- och familjeomsorgen söker en medarbetare till insatsteamet med fokus på skolsocialt team samt familjestödet Lotsen.

Ytterligare öppenvårdsinsatser som både familjebehandlare och inom missbruk tillkommer under perioder.

Sotenäs kommun vill växa och utvecklas och möta kommuninvånaren där den är. Vi vill möta framtiden genom att våga tänka nytt och annorlunda – vill du vara med?

På Individ- och familjeomsorgen (IFO) i Sotenäs, är vi en engagerad arbetsgrupp som arbetar med både utredning och utförarverksamhet. Vi utreder och fattar beslut om insatser för barn och unga samt vuxna utifrån SoL, LVU och LVM.

Vi vill att du ska få en god start hos oss. Därför får du introduktion både på din enhet och i Sotenäs kommun. Du erbjuds även möjlighet till löpande kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och möjlighet till löneväxling. Möjlighet till hemarbete finns. Läs mer om dina förmåner på https://www.sotenas.se/naringslivarbete/jobbahososs/

Det är lätt att pendla till oss. Busshållplats är beläget i direkt anslutning till kommunhuset i Kungshamn, där vi finns. Tar du bilen finns det gratis parkeringar utanför Kommunhuset.

Familjestödet Lotsen ger föräldrar rådgivning och stöd till föräldrar till barn mellan 7-18 år. I arbetsuppgifterna ingår även att samverka och samarbeta med andra professionella i syfte att stödja familjen framåt. Stödet till familjen baseras på systemisk metod.

Skolsociala teamet är en stödfunktion för barn och deras familjer som av olika anledningar inte kommer till skolan och riskerar en problematisk skolfrånvaro. Hos skolsociala teamet får familjer hjälp att skapa bättre förutsättningar för barnets skolgång och öka skolnärvaron. Skolsociala team bygger på samverkan mellan skola och socialtjänst, både på strukturell och operativ nivå. Det skolsociala teamet är under uppstart så här får du en chans att vara med att starta upp och utveckla arbetssätt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning på högskolenivå vi bedömer som likvärdig.

B-körkort är ett krav.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av socialtjänstens arbete med barn och unga, med fokus på familjebehandling samt att du har erfarenhet av att leda föräldrastödsgrupper. Kunskap inom missbruk/beroende ses också som meriterande.

Eftersom du kommer arbeta med barn och ungdomar ska du som blir aktuell för tjänsten kunna lämna ett utdrag från polisregister.

Varmt välkommen med din ansökan!

Villkor

Intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske under ansökningstiden.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sotenäs
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/39
Kontakt
  • Pernilla Neuman, 0523-664733
  • Pernilla Neuman, 0523-664000
Facklig företrädare
  • Akademikerförbundet SSR, medlemsjour, 08-6174471
  • Vision, Ann-Catrine Holst, 0523-664561
Publicerat 2024-04-20
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb