Förskolan i Sotenäs kommun

Sotenäs - havets kommun, ligger längst ut mot Västerhavet mitt i Bohuslän mellan storstäderna Göteborg och Oslo. I kommunen bor ca 9 000 människor i kustsamhällen som Smögen, Kungshamn, Hunnebostrand, Bovallstrand, Hovenäset och Malmön. Fördelarna med att arbeta och leva i Sotenäs kommun är många: Sveriges vackraste natur, havsnära bostäder, bra skolor, möjlighet till en aktiv fritid och en trygg kommun. Här genomsyras vårt arbete av våra gemensamma ledord: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet. Kommunen erbjuder alla tillsvidareanställda möjlighet till heltid. 

Beskrivning
Vi söker dig med specialpedagogisk utbildning för att arbeta tillsammans med Sotenäs kommuns fem förskolor.
Du är sakkunnig gällande pedagogiska och specialpedagogiska frågor, vilket kan innebära såväl utredningsarbete, såsom handledning av personal som arbete med enskilda barn. Genom din kunskap bidrar du till barnens utveckling och tillsammans med pedagoger ser vi barn lyckas.
Som förskolans specialpedagog har du din bas på familjecentralen i Sotenäs, där det ges stor möjlighet till samverkan med alla professioner på familjecentralen. Ditt arbetet går ut på att, i samverkan med rektorsgruppen driva ett främjande och förebyggande arbete för förskolan. 

Arbetsuppgifter
Ge handledning och leda arbetet för arbetslag och enskilda barn som söker stöd i arbetssätt och förhållningssätt i sin barngrupp. Din roll som kvalificerad samtalspartner för pedagoger och vårdnadshavare omfattar både handledning och rådgivning.
I de riktade insatserna ingår att leda arbetet med utredningar, handlingsplaner och dokumentation.
Att samverka med skolans specialpedagoger, med externa verksamheter och myndigheter såsom socialtjänst, småbarnsteamet och habilitering. I detta arbete ligger även att samverka i övergången mellan förskola och förskoleklass.
Ett viktigt uppdrag kan också bli att vara en del av förskolans systematiska kvalitetsarbete och planering för fortbildning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är pedagog och har specialpedagogisk påbyggnadsutbildning.
Du har stor självständig frihet att utifrån behov på kommunens alla förskolor planera din arbetsdag. Det kräver hög förmåga att strukturera och systematisera arbetet utifrån verksamhetens behov. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, har goda IT-kunskaper och förtrogen med digitala hjälpmedel. Du har lätt för att samarbeta, är lösningsfokuserad, skapar engagemang och delaktighet. Du är flexibel och ser verksamheten ur ett helhetsperspektiv. 

Villkor

Tjänsten är på heltid med tillsvidareanställning
B-körkort krävs

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sotenäs
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/75
Kontakt
  • Eva Hansson, 0523-664251
Facklig företrädare
  • Lärarförbundet, Malin Hedberg, 0766973279
Publicerat 2020-01-24
Sista ansökningsdag 2020-02-14

Zurück zu Stellenangeboten