Sotenäs Kommun, Omsorgsförvaltningen

Sotenäs - havets kommun, ligger längst ut mot Västerhavet mitt i Bohuslän mellan storstäderna Göteborg och Oslo. I kommunen bor ca 9 000 människor i kustsamhällen som Smögen, Kungshamn, Hunnebostrand, Bovallstrand, Hovenäset och Malmön. Fördelarna med att arbeta och leva i Sotenäs kommun är många: Sveriges vackraste natur, havsnära bostäder, bra skolor, möjlighet till en aktiv fritid och en trygg kommun. Här genomsyras vårt arbete av våra gemensamma ledord: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet. Kommunen erbjuder alla tillsvidareanställda möjlighet till heltid. 

Beskrivning

Vid Individ och familjeomsorgen, IFO, arbetar 26 personer med olika förekommande uppgifter inom uppdraget för IFO. Det innebär utredning och insatser för barn och unga samt vuxna utifrån SoL, LVU och LVM. Vi ansvarar för försörjningsstöd, bistånd för äldre, socialpsykiatri och LSS lagstiftningen, familjerätt och ensamkommande ungdomar. Vi har ett insatsteam, som utför beviljade insatser. Vi har även system administrativ personal.
Att arbeta på IFO i Sotenäs innebär att Du har en rimlig arbetsbelastning, vilket gör att Du kan få möjlighet till reflektion och vidareutveckling i Ditt arbete och kan också påverka Din arbetssituation.
Hos oss kommer Du att omges av en framgångsrik kombination av kollegor med lång erfarenhet  Vi är en arbetsgrupp där alla har sin specialisering. 
Du har tillgång till nära arbetsledning och extern handledning. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling.
Hos oss är omsättningen av personal relativt låg. Vi tar ett gemensamt ansvar för ett gott och kreativt klimat.
Det är lätt att pendla till oss. Busshållplats är beläget i direkt anslutning till kommunhuset i Kungshamn, där vi finns. Tar du bilen är det gratis parkeringar.

Arbetsuppgifter

Du kommer att utreda försörjningsstöd enligt Sol enligt gällande lagstiftning.

I tjänsten ingår även arbete med sociala kontrakt/boende och våld i nära relationer. 
I försörjningsstödsgruppen kommer du vara en av tre medarbetare. Vi arbetar i nära samverkan med Arbetsmarknadsenheten och enligt DUA metoden. Vi har en blandning av erfarna kollegor och mindre erfarna, där prestigelöshet råder. Vi hjälps åt med de ärenden som kommer och du kommer att få gott stöd. I vårt arbete ser vi till individens hela situation och försöker vara aktiva i att bidra till förändring.
Vi arbetar förnäravarande i Magna Cura och det är en fördel om du har arbetat i detta system förut.

Kvalifikationer

Socionom eller likvärdig högskoleutbildning. Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% 40 tim/vecka
Ort Kungshamn
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/5
Kontakt
  • Madeleine Barrling, 0523-664733
Facklig företrädare
  • Akademikerförbundet SSR, medlemsjour, 08-6174471
  • Vision, Jörgen Mårtensson, 0523-66 46 89
Publicerat 2020-02-03
Sista ansökningsdag 2020-03-02

返回职位空缺页面